Short stay Leeuwenbrug
Delft

In het centrum van Delft, aan de kenmerkende Koornmarkt, wordt het voormalige hotel verbouwd, uitgebreid en verduurzaamd naar een short-stay verblijf met 31 hotelkamers.

Het voormalige hotel bestaat uit in een samenvoeging van diverse gebouwen met verschillende bouwhoogtes. Deze grote variatie zorgde voor een onrustig aangezicht van het hotel in het beschermd stadsgezicht van de Koornmarkt.

De verschillende bestaande gebouwen worden in het ontwerp met elkaar verbonden door middel van een verbindende, minimalistisch en metalen daklandschap dat reageert op de kenmerkende verschillende goothoogtes langs de Huyterstraat.

De modern gedetailleerde uitbreiding van het hotel refereert met materiaalgebruik, de bouwhoogtes en grote gevelopeningen naar het voormalige schoolgebouw van de Koningin Wilhelmina school.

De interne organisatie van het hotel is aangepast van de standaard hotelkamers naar kamers met eigen keuken, wasgelegenheid en in de meeste gevallen aparte slaapkamers.

De buitenruimte van het voormalige schoolplein, wordt ingezet als mini-stadspark als ontmoetingsruimte en informele entree voor de gasten.

KM16

Opdracht
Renovatie en uitbreiding van hotel

Opdrachtgever
Leeuwenbrug

Type
Hotel

Status
In ontwikkeling

Ontwerp
Joost Boshuizen

Partners
Valk design
van der Grift
Erwin Stam tuinstudio

Visualisaties
Studio Ravoga